Nieuw en sausklaar stucwerk voor al uw wanden en plafonds

Latex Spuiten Specialist voorziet uw wanden en plafonds van nieuw en sausklaar stucwerk. Wij stucen in alle soorten woningen. Bent u aan het verbouwen of renoveren en wilt u gladde muren? Wij gaan graag bij u aan de slag. Latex Spuiten Specialist is dé expert in het aanbrengen van nieuw stucwerk op al uw wanden en plafonds. 

 

Offerte aanvragen

Wat is stucwerk?

Stucwerk brengen wij aan op muren en plafonds. De stukadoor egaliseert de wanden en plafonds. Het geeft een glad en mooi resultaat, wat u hierna kunt afwerken met behang of spuitwerk. Zo zien uw muren er weer als nieuw uit. Stucwerk wordt vaak in één adem genoemd met pleisterwerk, en dit kan verwarrend zijn. Pleisterwerk is stucwerk, maar het verschil hierbij zit in de manier van stucen. 

Cinewall stucen

Tevreden klanten

Wij zijn enorm tevreden over het werk wat Remco en zijn team heeft afgeleverd. We zijn netjes geholpen vanaf het eerste contact, tot en met het nalopen van al het werk. Tussentijds contact was makkelijk en het werd erg meegedacht. Wij kunnen Latex Spuiten Specialist aan iedereen aanbevelen!
----Tim---- Huiseigenaar
Wat een vakman(nen)! Woensdag gebeld voor info, donderdag kwam Remco de klus opnemen en vrijdag is de klus uitgevoerd! Heel erg prettig contact en de mannen werken heel netjes! Heel groot compliment. Het werk ziet er fantastisch uit. Niet onbelangrijk, ook zeer betaalbaar.
---Renate Bakker--- Huiseigenaar

Voordelen van stucen

 • Moderne en egale uitstraling van plafonds en muren
 • Goede ondergrond voor latex verf of behang
 • Licht wordt beter door de kamer verdeeld
 • Uw interieur komt beter tot zijn recht
 • Stucwerk is brandwerend, isolerend en vochtwerend
 • Langdurig prachtig resultaat

Behangklaar of sausklaar?

Er wordt vaak gesproken over behangklaar of sausklaar stucwerk. Behangklaar is minder glad, omdat hier na het stucen nog een laag behang over aangebracht gaat worden. Dit behang vangt dan ook wat oneffenheden op. Sausklaar is een stuk gladder en is direct na het drogen overschilderbaar. Onze professionele stukadoors brengen sausklaar ten alle tijde aan, wat wij daarna afwerken met latex verf.

Waarom nieuw stucwerk aan laten brengen?

Stucen is vakwerk wat uitgevoerd moet worden door een professionele stukadoor. Er worden veel verschillende soorten stucwerk aangeboden en aangebracht. De kwaliteit van deze stucwerken loopt uiteen. Wanden en plafonds zijn minder glad, waardoor het lastig is om deze te verven. Daarom bieden wij alleen nieuw stucwerk aan. Zo bent u verzekerd van het beste resultaat voor een scherpe prijs.

Stucwerk in combinatie met latex spuiten

Zijn uw wanden of plafonds in het verleden afgewerkt door een stukadoor en wij gaan hierover heen spuiten zonder voorbewerking met onze latex verf, dan is er een kans dat dit geen strak resultaat geeft. In een bewoonde situatie kunnen er talloze beschadigingen zijn ontstaan die dan pas goed zichtbaar worden. Als het stucwerk niet glad en strak is, is ons spuitwerk ook niet goed. Daarom laten wij onze eigen vakmannen de hele klus uitvoeren. Zij brengen dit strak, sausklaar en glad aan. Hierna kan dit glad en egaal afgewerkt worden met latex spuitwerk.

Hoelang moet stucwerk drogen?

Een vraag die wij vaak krijgen is hoelang stucwerk moet drogen. Dat hangt van meerdere factoren af. Op sommige punten, zoals op het plafond, wordt een dikkere laag aangebracht. Dit moet langer drogen dan een dun laagje. Daarnaast speelt de buitentemperatuur een rol. In de zomer is het sneller droog dan in de winter. 

Wij houden zelf een veilige droogtijd aan van 14 dagen. Hierna kunnen we veilig latex spuiten met het beste resultaat.

Waarom kiezen voor Latex Spuiten Specialist?

Wij hebben jarenlange ervaring met het stucen van allerlei soorten muren en plafonds. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in de combinatie met latex spuiten. Wij bieden u de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo is het plaatsen van hoeknaalden altijd bij de prijs inbegrepen. Ook bieden wij stucwerk voor wanden en plafonds aan voor dezelfde prijs. 

Bij ons kiest u voor:

 • Scherpe prijs en goede kwaliteit
 • Jarenlange ervaring
 • De beste materialen voor het mooiste resultaat
 • Een partij voor al uw plafond- en muurafwerking
 • Een vaste m²-prijs 
 • Netjes, schoon en strak resultaat
 • Zeer uitgebreide offerte

 

Stucwerk

Stucwerk in nieuwbouwwoningen?

Wij adviseren om de eerste paar jaar de wanden niet te voorzien van stucwerk. Er kunnen scheuren ontstaan doordat er nog huizen in de buurt gebouwd worden. Bovendien zetten nieuwe muren in de eerste jaren vaak uit. Deze scheuren kunnen uiteindelijk zichtbaar worden. Voor nieuwbouwwoningen adviseren wij het aanbrengen van renovlies. De laatste jaren zien wij een trend dat gevraagd wordt of Latex Spuiten Specialist een verlaagd plafond kunnen aanbrengen en de plafonds glad willen stucen en de wanden voorzien van renovlies. Men vindt het de fijne korrel ook wel spack genoemd niet mooi of willen geen V naden meer zien. 

Speciaal stucwerk voor de badkamer

Ook het stucen van een badkamer is geen probleem. In natte ruimtes maken wij gebruik van een speciaal materiaal dat ervoor zorgt dat de kwaliteit langdurig goed blijft. Wij gebruiken daarvoor aquastuc. Dit materiaal is waterbestendig en is een goed alternatief voor het betegelen, omdat het een stuk hygiënischer is.

Onze werkwijze

Bij ons is er veel mogelijk. Wij brengen stucwerk aan op wanden, plafonds, badkamers, keukens en buitengevels. Denkt u eens aan een Amsterdamse plafondlijst of een cinewall. Wij kunnen alle soorten voor u aanbrengen en combineren met latex spuiten. Bespreek uw wensen met ons en wij kijken wat de mogelijkheden zijn. 

 

Betrouwbare partij voor stucwerk

Kiest u voor stucwerk van Latex Spuiten Specialist?
Wij komen snel bij u langs voor het inmeten van de wanden en plafonds.

Hiervoor rekenen wij geen voorrijkosten. Na het inmeten krijgt u een offerte op maat toegezonden. 
Wij gaan graag met u in gesprek om de verschillende mogelijkheden te bespreken.
Ook geven wij u tips en advies op maat. Laten we samen kijken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

Maak hier een afspraak of vraag direct een offerte aan.

Stucwerk trap

Terugkomende vragen

 • Adviseren jullie om de randen te kitten?

  Latexspuiten Specialist adviseert u zeker te kitten waar nodig. De horizontale en verticale binnenhoeken van nieuw stukwerk dienen altijd afgekit te worden met een acrylaat non-crack kit. Dit houdt scheurvorming tegen en zorgt voor een strakke afwerking. Latex Spuiten Specialist adviseert u graag tijdens een vrijblijvende bezichtiging over de kieren die te vinden zijn in uw woning of pand.

   

  Tip: Laat de binnenhoeken van de wanden en plafonds altijd insnijden door uw stukadoor. Dit om scheurvorming van stukwerk te voorkomen na droging.

   

 • Hoe lang moet stucwerk drogen voordat er latex gespoten kan worden?

  Latex Spuiten Specialist voert ten alle tijden een vochtmeting uit op het nieuwe stucwerk voordat er wordt gestart met spuiten. Optisch kan het stucwerk droog lijken, echter hoeft dit in de kern niet het geval te zijn. Als er te snel over het nieuwe stucwerk latex gespoten wordt kunnen blazen ontstaan doordat het vocht uit de kern tegen de latex drukt en uiteindelijk open barst. Daarom adviseren wij nieuw stucwerk minimaal 14 dagen te laten drogen.

 • Hoe lang zijn jullie bezig in een gemiddelde woning?

  Gemiddeld en afhankelijk van het aantal m2, zijn wij met 1 à 2 dagen klaar. Dit is echter wel afhankelijk van de situatie.

  Bij nieuw stucwerk en meerdere kleuren zijn wij minimaal 2 dagen bezig.
  Houd er rekening mee dat er 14 dagen droogtijd nodig is tussen het aanbrengen van nieuw stucwerk en latex spuiten.

  Kiest u voor het aanbrengen van renovlies in combinatie met latex spuiten in de complete woning, dan zijn we gemiddeld 5 dagen bezig.
  Dit is echter afhankelijk van de hoeveelheid kleuren, afmetingen en ruimtes.

Zit jouw vraag hier niet bij?

Alle veelgestelde vragen