Werkwijze buitengevels en damwandprofielen spuiten

Het is niet alleen belangrijk dat de buitengevels en damwand een frisse uitstraling heeft, ook moet deze lang meegaan. Daarom kiezen we voor een duurzame en slijtvaste coatinglaag. Om deze aan te brengen maken we gebruik van de nieuwste spuittechnieken. Hierbij hebben we keuze uit verschillende coatings, afhankelijk van de ondergrond en het materiaal.

Het spuiten van een coatinglaag is zeer geschikt voor het opknappen of verfraaien van de buitengevel van het bedrijfspand, kantoor en damwandprofielen. We raden aan om dit bij droog weer en wat warmere temperaturen te laten doen. Het voorjaar en de zomer zijn de meest ideale perioden voor het laten spuiten van de buitengevel of damwandprofiel.

Doordat we de werkzaamheden starten voeren we eerst een reiniging uit. Beschadigingen repareren we na overleg. Vervolgens starten we met het

Stucwerk buitengevel

Voordelen coating spuiten buitengevels/damwandprofiel

Het laten aanbrengen van een speciale coatinglaag heeft verschillende voordelen. Ten eerste is de coating goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. Denk hierbij aan UV-zonlicht dat met de jaren voor verkleuring zorgt. Ook vorst kan schade aan gevels of wanden veroorzaken. Onze coatinglaag biedt dan ook een goede bescherming tegen regen, sneeuw en vocht. Het opknappen of verfraaien van het bedrijfs- of kantoorpand zorgt ook voor waardevermeerdering.

Uiteraard werken we alleen met hoge kwaliteit producten en materialen. De coatinglaag is dan ook van een hoogwaardige kwaliteit. Bij kritische ondergronden brengen we een verftechnisch rapport door de fabrikant uit. Bovendien kunnen we een driehoeksgarantie door de fabrikant, leverancier en de Latex Spuiten Specialist afgeven.

Damwandprofiel spuiten

De voordelen van coatingspuiten op een rij

 • Duurzaam
 • Weerbestendig
 • Kleurvast
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Voordelig

Het laten spuiten van een coating is toepasbaar op minerale ondergronden en metalen beplating.

Vooraf bespreken we de mogelijkheden en bepalen we het eventuele voorwerk.

Bespaar tot wel 40% op schilderkosten

Omdat wij minder verf en manuren nodig hebben bespaart u veel geld. U kunt rekenen op een besparing van rond de 40%. Daarnaast is bij Latex Spuiten Specialist de bezichtiging gratis.

Tijdens de bezichtiging bespreken we met u wat er mogelijk is en hoe we dat gaan aanpakken. Ook zit het standaard kit- en plakwerk in de prijs inbegrepen. Zo bent u nóg voordeliger uit.

Advies op locatie en prijsopgave

Het is belangrijk om regelmatig uw gevels of damwandprofielen van onderhoud te voorzien. Hiermee beschermt u dit tegen verkleuring, verwering, mos- en vuilaanslag. De Latex Spuiten Specialist komt op locatie om u te voorzien van het juiste advies. Aan de hand van een vrijblijvende bezichtiging ontvangt u een prijsopgave

Vragen van klanten

 • Kan een buitengevel ook gespoten worden met latex?

  Een verweerde buitengevel of een buitengevel waarvoor de kleur niet meer past is zeker te spuiten naar het gewenste resultaat. Bedrijfspanden zijn in de regel bekleed met een damwandgevelbeplating die met de jaren verweerd is of (roest)schade heeft gekregen. Wij inspecteren deze geveldelen alvorens we te werk te gaan. Vervolgens zal de gevel gereinigd worden met 140 graden stoom om alle vuilaanhechtingen van weersinvloeden te verwijderen. Daarna worden geroeste delen hersteld en behandeld met een primer. Als dat alles is gedaan zal er een gespecialiseerde buiten coating aangebracht worden in elk gewenste kleur die UV-bestendig is om kleurbehoud te garanderen. Graag adviseren wij u hierover en vertellen we u hier de voordelen van.

 • Wanneer kan een gevel of damwand profiel gespoten worden?

  Het airless spuiten van een buiten gevel of damwand profiel is afhankelijk van weerinsvloeden. Het mag niet te warm zijn en de volle zon mag niet op de gevel schijnen. Vooraf dient de gevel gereinigd te zijn van aanslag. Onze voorkeur voor het spuiten van gevels is vanaf het voorjaar. In de maanden oktober t/m maart voeren wij geen buitenwerken uit.