Het schuren van de wanden in uw nieuwbouwwoning is cruciaal in de beginfase.

De wanden in een nieuwbouwwoning worden behangklaar opgeleverd. Echter behangklaar is een ruim begrip. Vanuit de aannemer en in het bouwrapport staat vermeld dat de wanden behangklaar worden afgewerkt.

Echter behangklaar zoals de meeste klanten in eerste instantie denken zou betekenen dat direct het renovlies kan worden aangebracht. Dit is helaas in 99% van de woningen niet het geval. Indien u tijdens een kijk of meetmoment uw handen over de wanden haalt kunt u talloze oneffenheden voelen. Het waarnemen vanaf een afstand is vaak ook mogelijk.

Tijdens een kijk/meetmoment kunnen wij u precies de aandachtspunten aanwijzen.

Betonpitten, stucsluiser, dilatatievoeg zijn voorbeelden welke in uw betondwanden zichtbaar en voelbaar zijn. Zelfs met professionele schuurmachines welke wij gebruiken zijn soms niet voldoende om de talloze oneffenheden uit de wanden te verwijderen. Wij gebruiken een speciale techniek welke er voor zorgt dat de wanden alsnog glad en strak afgewerkt kunnen worden.

Hieronder ziet u een voorbeeld van de talloze en diverse oneffenheden in een wand van een nieuwbouwwoning.

Schuren wanden betonpitten

In de basis heeft renovlies een maskerende werking met betrekking tot scheurvorming, echter iets wat uitsteekt zorgt voor een bobbel of punt in het renovlies. Om deze redenen dienen de wanden te worden geschuurd alvorens het renovlies kan worden aangebracht.

Kan ik ook zelf schuren?

U kunt ervoor kiezen om eventuele kosten voor het schuren van de wanden te besparen door de wanden vooraf zelf te schuren. Let wel op dat u daadwerkelijk de gehel wand schuurt. Vaak komen wij in woningen waarbij de opdrachtgever ervoor heeft gekozen om de wanden te schuren alleen is dat op ooghoogte echter de oneffenheden kunnen over een gehele wand verspreid zijn. Indien u ervoor kiest om de wanden vooraf te schuren vraag ons om advies en tips hiervoor. Wij helpen u graag verder.

Hoelang bezig met schuren?

Hoeveel arbeidstijd het schuren van wanden kost is geheel afhankelijk van de hoeveelheid oneffenheden. Wij adviseren per m2 te schuren van links naar rechts en van boven naar onder te werken. Zodat u de gehele wand heet afgewerkt. Indien wij de wanden in een complete woning voor u schuren zijn wij gemiddeld met 4 uur bezig met 3 werknemers voor een complete woning.