FAQ Latex spuiten

voordeligste latex spuiter van Nederland

Neem contact op
Hoe lang moet nieuw stucwerk drogen alvorens er latex gespoten kan worden?

Nieuw stucwerk heeft de voorkeur om minimaal 14 dagen te drogen alvorens er latex gespoten kan worden, dit i.v.m. vocht in de kern. Optisch kan nieuw stucwerk droog lijken, echter is dit in de kern niet het geval. Als er te snel over nieuw stucwerk latex gespoten wordt kan dit uiteindelijk resulteren in dat er blazen kunnen ontstaan doordat het vocht tegen de latex aandrukt en uiteindelijk open barst. Latex Spuiten Specialist voert ten alle tijden een vochtmeting uit op het nieuwe stukwerk.

Wat is latex spuiten?

Latex wordt d.m.v. onze Graco airless pomp onder een bepaalde druk (gemiddeld 165 bar) op uw wanden en plafonds gespoten. Deze applicatie staat garant voor het gladste resultaat en zal streep loos zijn. Tevens krijgt u een hogere laagdikte ten opzichte van het traditionele rollen. Dit bevorderd de duurzaamheid. Als u kijkt bij onze projecten kunt u zien hoe dit in zijn werk gaat. Tevens kunt u op ons you tube kanaal filmpjes terug vinden.

Kan ik in mijn nieuwbouwwoning de muren laten spuiten?

Nieuwbouw woning worden in de regel behangklaar opgeleverd, dit houdt in dat u kunt kiezen voor behang, renovlies, of om uw woning te laten stucen. Tegenwoordig komen steeds meer consumenten erachter dat vanuit de nieuwbouwwoningen die gestuct zijn haarscheurtjes komen in het nieuw stucwerk. Daarom adviseert Latex Spuiten Specialist om in nieuwbouw woningen renovlies aan te brengen. Dit heeft een zeer glad, strak resultaat en is scheur overbruggend waardoor u langer woonplezier beleefd.

Kan ik meerdere kleuren laten spuiten?

Latex Spuiten Specialist gaat geen uitdaging uit de weg en spuit het aantal kleuren dat u wenst. Echter zijn hier wel kosten aan verbonden.

Ik heb strepen op mijn plafond/muren, wat nu?

Vaak wordt bezuinigd op de kwaliteit van de latex. Heeft u een kwaliteit latex dan zal baanvorming of strepen minder snel voorkomen dan als u een eenvoudige latex bij de bouwmarkt koopt. Dit is ook onderzocht door de consumenten bond. Latex Spuiten Specialist kan u helpen door een plafond weer streep loos over te spuiten.

In welke provincies werkt Latex Spuiten Specialist?

Latex Spuiten Specialist werkt in principe overal. Echter komen wij pas vanaf 60m2 spuitwerkzaamheden uitvoeren. Dit om de kosten voor de consument laag te houden.

 

Hoe lang zijn jullie bezig in een gemiddelde woning?

Gemiddeld en afhankelijk van het aantal m2 1 a 2 dagen. Bij nieuw stucwerk en meerdere kleuren minimaal 2 dagen. Kiest u voor het aanbrengen van Renovlies in combinatie met latex spuiten dan gemiddeld 4 dagen voor een complete woning.

Jullie prijzen liggen hoger dan bij een ander bedrijf, hoe kan dit?

Latex Spuiten Specialist staat voor kwaliteit en een tevreden klant. Wij gaan pas weg als u tevreden bent. Tevens gebruiken wij enkel en alleen A kwaliteit producten die niet verkrijgbaar zijn bij de doe het zelf markt. Wij zijn kritisch in onze afwerking, u als consument betaald voor een vakman en dat is Latex Spuiten Specialist.

Jullie zijn voordeliger dan een schilders bedrijf, hoe kan dat?

Latex Spuiten bied meer snelheid. Bij latex spuiten dient meer afgeplakt te worden vanwege de nevel dat ontstaat bij het spuiten maar verdient dit ruim terug wanneer er gespoten wordt. Het spuiten van latex gaat vier maal sneller dan rollen, ondanks er meer latex word aangebracht. Dit alles zorgt er voor dat Latex Spuiten Specialist snel en voordelig is.

Is een vochtmeting nodig?

In een aantal gevallen is dit zeker nodig! Zowel voor binnen als buiten zijn er situaties die zich voordoen waarin er eerst vocht gemeten moet worden alvorens er een verf systeem kan aangebracht worden. Hebben we te maken met optrekkend vocht vanuit de grond, binnen en/of buiten? Is een buitengevel opgebouwd met een (onbehandelde) minerale ondergrond?
Is er nieuw stukwerk aangebracht in een woning of pand? Of hebben we zelfs te maken met koudebruggen constructie vanuit de bouw? Dit is een kleine greep uit situaties die zich voor kunnen doen, waar wel degelijk rekening gehouden moet worden voordat een ondergrond kan afgewerkt worden. Tevens is het dan van belang een juiste keuze te maken voor een geschikt product om dergelijke ondergrond af te werken. Moet er gekozen worden voor een damp open kwaliteit, een damp doorlatend of een gesloten product?
Bij ons bent u aan het juiste adres voor de correcte adviezen. Duurzaamheid en kwaliteit staan voorop bij de specialist dat de juiste kennis en apparatuur in huis heeft.

Wat is strijklicht?

Strijklicht kunnen wij omschrijven van de zon die uw woonkamer in schijnt, als u een bepaalde kleur wenst op een wand en u staat voor de wand dan kan door de zon de kleur iets afwijkend lijken dan de staal. Dit komt door de lichtinval. Bij strijklicht zullen de oneffenheden die aanwezig zijn in de wanden of plafond zichtbaar worden. Latex rollen zal meer baanvorming inzichtelijk maken bij strijklicht dan bij latex spuiten.

Beoordeling van latex spuiten op wanden en plafonds?

Wat vaak vergeten wordt is dat opgeleverd werk vanaf 2 meter beoordeeld dient te worden. Dit wordt ook geadviseerd door de vereniging eigen huis. Waarom is dat? Als uw wanden behangklaar worden opgeleverd ziet u nog niet welke oneffenheden er in de muren zitten en of wanden niet helemaal recht zijn. Pas op het moment dat er afgewerkt wordt is pas zichtbaar hoe de werkelijkheid is. Echter is Latex Spuiten Specialist niet verantwoordelijk voor de afwerking vanuit de bouw. Ons advies is dan ook tijdens de oplevering vanuit de bouw kritisch te kijken. Zijn de verlegde stopcontacten b.v. goed afgesmeerd en de wanden goed afgewerkt? Latex spuiten specialist zal bij een vrijblijvende bezichtiging u hierin adviseren.

Kan Latex Spuiten Specialist glad en strak spuiten?

Latex Spuiten Specialist kan zo glad en strak spuiten als de ondergrond is, echter is latex geen tovermiddel. Is de ondergrond ernstig beschadigd dan zal dit eerst gerepareerd moeten worden. Heeft u oneffenheden, of een structuur op de wanden of plafonds dan blijven deze zichtbaar na het latex spuiten.

Kleine imperfecties zullen naar wens, door ons gerepareerd worden voordat er gespoten wordt met een latex of coating. Wij komen graag vrijblijvend op locatie langs om de situatie met u door te nemen en te adviseren waar de mogelijkheden liggen. Samen gaan we voor het mooiste resultaat!

Ik heb een nieuw spackplafond en wil alleen de wanden laten spuiten kan dit?

Uit ervaring weten wij dat nieuwe spack plafonds zeer lastig af te plakken zijn. Dit komt doordat de ondergrond niet vlak is en vergruist. Afplaktape blijft niet plakken op nieuwe spack plafonds. Wilt u een optimaal plezier van uw nieuwe spackplafonds raden wij aan deze mee te spuiten. Dit ook omdat nieuwe spack plafonds vuil, roet, vet en nicotine aanhechten omdat deze niet eerder behandeld zijn.

Zit er garantie op jullie spuitwerk?

Jazeker als consument heeft u garantie op het spuitwerk. Mits dit na een aantal weken na werkzaamheden wordt aangegeven. Latex spuiten blijft handwerk. Is Latex Spuiten Specialist geweest en u gaat nadien verhuizen of er komen nog andere vak/werk lui in uw woning die beschadigingen aanbrengen daar zit geen garantie op. Latex Spuiten Specialist laat altijd latex achter in de kleur waarmee er gespoten is zodat u later mocht dit nodig zijn eventuele kleine beschadigingen kunt bijwerken. Het advies is wel om de plekjes lichtjes te tamponneren met een kwastje geen strepen, maar aanstippen. Zijn er grotere beschadigingen of problemen staan wij altijd voor u klaar.

Spuiten jullie ook eigen gekochte latex?